Elmalı Puding Kremalı Turta

Elmalı Puding Kremalı Turta
02 Mart 2024

Hem görselliği hem de lezzetiyle kahve saatlerinize eşlik edecek nefis bir tarif.

Tarif: Selma Mollaoğlu
Influencer

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Elmalı Puding Kremalı Turta için

Malzemeler

  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Elmalı Harç için:

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Arzuya göre kırık ceviz

Pudingli Krema için:

  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilyalı puding

Kıtırı için:

  • 60 gr soğuk tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı un

Üzeri için:

  • File badem veya file fındık

Sunum için:

  • Pudra şekeri
Elmalı Puding Kremalı Turta

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurma kabına tereyağı ve şekeri alıp güzelce karıştırın. Yumurtayı ekleyip güzelce karışıma yedirin.Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  2. 22 cm’lik tercihen kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip yan duvarları yağlayın.
  3. Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kalıp için tabanından biraz daha büyük ölçüde hamuru açın.
  4. Hamuru merdaneye sarıp kalıba yerleştirin.
  5. Önce hamurun tabanına güzelce hamuru yerleştirin ve kalıbın yan duvarlarının yüksekliğinde hamuru yerleştirin.
  6. Hamuru iç malzeme hazır oluncaya kadar buzdolabın normal rafında bekletin.
  7. Elmaların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.Bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın.
  8. Elmaların çok sulanmasına izin vermeden yüksek ateşte elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar pişerken başından ayrılmayın.)
  9. Elmalar ılınınca tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
  10. Dolaptan hamuru çıkarın ve elmalı karışımı eşit biçimde tabana yayın.Bir tencereye süt ve pudingleri alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar muhallebi kıvamında pişirin.
  11. Elmalı tarçın üzerine muhallebiyi dökün.
  12. Kıtırı için: Bir kasede un, soğuk tereyağı ve şekeri ufak taneler oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. (Varsa yarım çay bardağı kadar badem unu ekleyebilirsiniz.) Bu kıtırı muhallebinin üstüne serpiştirin.
  13. File badem serpin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. En az birkaç saat dolapta iyice soğuması için bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo