Tahinli Kek

Tahinli Kek
08 Haziran 2023

Susamın ezilmiş ve kavrulmuş hali olarak bilinen tahin, ülkemizde en çok kahvaltı sofralarında ve tatlı yapımında kullanılır. Karaciğer için olumlu etkileri olan bu besin; Japonya ve İsrail'de sos olarak, Hindistan'da ise cevizle karıştırılıp çerez olarak tüketilir. Protein bakımından zengin olmasının yanı sıra omega 3 içerir. Böylece zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiler. Genellikle bal veya pekmez ile karıştırılarak tatlandırılır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile enerjinizi yükseltecek bol tahinli kek tarifine başlayabiliriz.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz kek tarifleri mi arıyorsunuz? Mis gibi kokusuyla bütün evi saran patatesli kek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Dilerseniz, tahin ve pekmezin faydaları nelerdir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Tahinli Kek için

Malzemeler

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş ve iri çekilmiş ceviz içi
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım yemek kaşığı esmer şeker
Tahinli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin ve tahini ilave edin.
  2. Son olarak un, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın.
  3. Üzerine hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız kekin üzerine bol miktarda tahin sürün ve esmer şeker serpin ve dinlendirin.
  5. Tahinli keki, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tahinli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce malzemeleri çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Kek harcını hazırlarken mikser kullanın. Böylece topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız harcın üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  4. Pişirme işleminin ardından keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın. Bu sayede kekinizi dağılmadan çıkartabilirsiniz.
  5. Üzeri için esmer şeker yerine tahinli pekmez karışımını kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tahinli Kek Kaç Kaloridir?

Tahinli kekin bir porsiyonu, yaklaşık 415 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifin, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Dilerseniz tahinli çörek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar
avatar
Meyru YORUM 22 Haziran 2021, 16:03
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo