Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...
Tereyağı, pudra şekerin yarısı,yarım çay kaşığı tuz ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısını mikserde düşük devirde karıştırın.Bir yumurta, elenmiş un ve 15ml limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha karıştırın.Hazırladığınız hamuru folyoya sıkıca sarıp iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle 3mm kalınlığında açın.Hamuru ısıya dayanıklı, yağlanmış kelepçeli yada derin yuvarlak bir kaba elinizle bastırarak,hafifçe kenarlarından yukarı doğru çıkacak şekilde yayın.Ağırlık olması ve hamurun fazla kabarmaması için üzerine bir avuç nohut yada fasulyeyi serpiştirin.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.Nohutları içinden alıp 10 dakika daha pişirin.
Muzu soyup bir kaseye alın ve kalan limon suyu ile birlikte ezin. Bir yumurta, 5 yumurtanın sarısı (akını daha sonra kullanmak üzere bir kaseye ayırın) ve kalan pudra şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.Krema, kalan rendelenmiş limon kabuğu ve suyunu ilave edip tekrar çırpın. Hamurun üzerine yayıp sıcak fırına tekrar verin.10 dakika daha pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Bu arada fırını 250 dereceye ayarlayın.
Ayırdığınız yumurta aklarını derin bir kaseye alın.Yarım çay kaşığı tuz ve toz şekeri (140 gr) azar azar ilave ederek 10 dakika kadar çırpın.En son kabartma tozunu ekleyip birkaç dakika daha beze kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına aktarın.Muzlu ve limonlu kremanın orta noktasından başlayarak spiral şeklinde yuvarlayıp tepeleyerek sıkın.Fırının alt rafında bezelerin uç kısımları hafif kahverengi oluncaya kadar kızartın.Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.