Ballı Çilekli Makaron

Ballı Çilekli Makaron
17 Aralık 2024

Şef Mithat Yalçınkaya'dan damaklarınızı şenlendirecek ballı çilekli makaron tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca 7 malzemeden oluşan çilekli makaron, bal, çilek ve pudra şekeri ile tatlandırılır. Yapımında un kullanılmadığı için, kalori değeri orijinal makaron çeşitlerine göre daha düşük olabilir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Ballı Çilekli Makaron için

Malzemeler

  • 50 g yumurta beyazı
  • 50 g toz şeker
  • 75 g toz badem
  • 60 g pudra şekeri
  • 90 g taze çilek (İkiye kesilmiş)
  • 20 g bal
  • 50 g hazır pastacı kreması
Ballı Çilekli Makaron

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta toz badem ve pudra şekerini harmanlayın.
  2. Yumurta beyazı ve şekeri benmari usulü erittikten sonra mereng haline gelene kadar çırpın.
  3. Pudra şekeri ve badem karışımını merenge ilave edin ve bir sıkma torbasına alın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın ve önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  5. Pişirdiğiniz makaronların arasına önce pastacı kreması sıkın ve çilek dilimlerini yerleştirdikten sonra bal gezdirin. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo