Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14340 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4406 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2360 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5400 Tarif
Salata ve Meze
1316 Tarif
Sos
472 Tarif
Tatlı
8959 Tarif
Yöresel
1997 Tarif
Popüler Tarifler
Kuzu Külbastı
Tavuk Salatası
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
08 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Karabuğday (Greçka) Pilavı
Firik pilavı
Barbun buğulama
KFC Tavuk
Moğol bifteği
Sarımsaklı kabak topları
Lokum Gibi Kıvam İçin Nevzine Tatlısı Yapmanın Pratik Yolları
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Siyah Pirinç Nedir?
Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Mantıya Rakip Meşhur (Hingel) Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek için
Malzemeler
Malzemeler
1 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yarım su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
2 portakal
Pudra şekeri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Nasıl Yapılır
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.
Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.
Farklı bir versiyonu için,
portakallı kek tarifi
ne göz gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kek Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
60 Dakika
Portakal Soslu Kakaolu Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
55 Dakika
Sahur Keki
Selinhdr
Kek Tarifleri
55 Dakika
Sebzeli Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
60 Dakika
Ev Yapımı Limonlu Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
27 Dakika
Çikolatalı Lav Kek
Selinhdr
Kek Tarifleri
79 Dakika
Babata Keki
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.