Yoğurtlu Ve Portakallı Kek

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
08 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Ve Portakallı Kek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 portakal
  • Pudra şekeri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın. 
  2. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. 
  3. Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  4. Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.
  5. Farklı bir versiyonu için, portakallı kek tarifine göz gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo