Yoğurtlu Ve Limonlu Kek

Yoğurtlu Ve Limonlu Kek
09 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Ve Limonlu Kek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 +1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yoğurtlu Ve Limonlu Kek

Nasıl Yapılır

Unu eleyin. Kabartma tozu ve tuz ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Yumurtalar, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Un karışımını ilave ederek karıştırın. Yağ ve haşhaş tohumunu hamura ekleyin. Kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine gezdirin. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo