Mis gibi kokan leziz yoğurtlu taze çilekli kek
- Tereyağını, bir tutam tuzu ve toz şekeri krem haline gelene dek karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. 1 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip biraz daha çırpın.
- Unun yarım bardağını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan unu bir kaba alın, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip harmanlayın.
- Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kasede doğranmış çileklere kalan yarım bardak unu ekleyip bulayın. Elde ettiğiniz unlu çileği hamura ilave edin. Spatula ile karıştırın.
- Hamuru yağlanmış yuvarlak ve ortası delik kek kalıbına veya küçük kek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50-55 dakika pişirin (Kalıplar küçük ise pişme süresi daha kısa olacaktır). Fırından alın, 10 dakika sonra servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
- Pudra şekeri ile limon suyunu bir kapta karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı dökün. Üzerini taze çilek ile süsleyip servis yapın.
Çilek; romatoid artrit, gut gibi hastalıklarda meydana gelen yangıları azaltır ve idrar söktürücü etki gösterir. Özellikle aşırı alkol alarak karaciğerini yormuş kişilerin, 3 gün çilek kürü yaparak karaciğerlerini dinlendirmeleri önerilmektedir.
Videolu çilekli kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.