Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tutam tuz
  • 110 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yumurta

Üzeri için

  • 1/3 su bardağı file badem
Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet kek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Yaban mersinlerini tabağa alıp üzerine bolca un serpiştirerek bulayın. Bir kasede un, şekerin yarısı, kabartma tozu, haşhaş tohumu ve tuzu harmanlayın. Geniş bir kasede yumuşatılmış tereyağı, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave ederek karıştırın.

Son olarak una bulanmış yabanmersinlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı, yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Üzerine file badem serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo