Tereyağını bir sos tenceresinde eritip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Geniş bir
karıştırma kabında su, fındık yağı, süt, kakao ve ılınan tereyağını karıştırın. Un,
kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını bir
mikser yardımıyla iyice çırpıp karışıma ilave ederek tekrar karıştırın. Kek harcını
yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika
pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve
tereyağını benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Pekan cevizini
ekleyip ocaktan alın. Ganajı ılınan kekin üzerine dökün. Vanilyalı dondurma ve pekan
cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.