Muzlu Islak Kek

Muzlu Islak Kek
07 Şubat 2023

Muz dilimleri ile hazırlanan ıslak kek, aromatik tatlar sevenlerin favorisi olacak niteliktedir. Bir fincan sıcak kahve eşliğinde yiyebileceğiniz muzlu ıslak kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu ıslak kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Islak Kek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 muz
  • 175 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 175 gr toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 75 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gr damla çikolata

Sos için

  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çay bardağı şerbet
  • 1 çay bardağı krema
Muzlu Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.
  2. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  4. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın.
  5. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
  6. Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo