Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek

Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı un
  • 300 g anjelik erik

Üzeri için

  • 5 anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
Lor Peynirli Mürdüm Erikli Kek

Nasıl Yapılır

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı, süt, lor peyniri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu ekleyin. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına alın. Üzerine ince yarım ay dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Erikleri yarım ay şeklinde dilimleyip yapışmaz bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar pişirin. Nişastayı su ile inceltip eriklere ekleyin ve koyulaştıktan sonra ılınması için ateşten alın. Soğuyan keki servis tabağına alın ve hazırladığınız erik sosu kekin üzerine döküp soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo