Tencerede Islak Kek

Tencerede Islak Kek
28 Nisan 2025

Tencerede Islak Kek Tarifi: Fırına gerek kalmadan, tencerede kolayca yapabileceğiniz bu ıslak kek, yumuşak dokusu ve yoğun çikolata tadıyla herkesin favorisi olacak. Pratik tarifiyle, mis gibi kokusu tüm evi saracak! Çay saatlerinizi tatlandıracak bu nefis tatlıyı, sosu ile daha da lezzetli hale getirin. İşte tencerede ıslak kek nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri: 

Salepli Islak Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tencerede Islak Kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tencerede Islak Kek 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tencerede Islak Kek için

Malzemeler

Kek İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı kakao
  • Bir tutam tuz

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tencerede Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikserle çırpın. Karışım köpük köpük olmalı.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilini, kakao ve tuzu da eleyerek karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  4. Tencerenizi ocağa alın ve altını kısık tutarak, tencerenin dibine yapışmaması için birkaç damla sıvı yağ gezdirin.
  5. Kek hamurunu tencereye dökün ve kapağını kapatın. Tencerenin kapağını hiç açmayın.
  6. Kekinizi kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Çıkardığınızda kekin üstü hafif kabarmış olmalı. İçini kontrol etmek için bir çöp batırın; çöp temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  7. Sos malzemelerini bir tencerede karıştırın ve kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kadar kaynatın.
  8. Kek piştikten sonra, sıcak sosu kekin üzerine dökün.
  9. Kekin sosu iyice çekmesi için 10-15 dakika bekleyin. Kek, sosu tamamen emecektir.
  10. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Islak kek, hem ılık hem de soğukken mükemmel bir lezzet sunar. Ancak sosu iyice çektikten sonra servis etmek en idealidir.
  • Üzerine rendelenmiş çikolata veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.
  • Çilek, muz ya da frambuaz dilimleri kekin üzerine hem renk hem aroma katar.
Püf Noktası
  • Kalın tabanlı, yapışmaz yüzeyli bir tencere kekin eşit pişmesini sağlar. Cam kapaklı tencereler pişirme sürecini kontrol etmek için idealdir.
  • Buharın keke damlamasını önlemek için kapağın iç kısmına kağıt havlu veya temiz bir bez yerleştirin.
  • Altına yağlı kağıt serin veya tencereyi yağlayın.
  • Mutlaka kısık ateşte pişirinm yüksek ateş kekin dışının yanmasına, içinin ise çiğ kalmasına neden olabilir.
  • Sosu dökerken kekin ılık, sosun sıcak olması kekin sosu güzelce emmesini sağlar.
  • Kekin sosu iyice çekmesi ve kıvam alması için en az 15-20 dakika dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo