Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar

Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar
13 Şubat 2021

Zencefilli kek, frambuaz jölesi, kestane kreması ve vanilya kreması ile yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan kestaneyi, bu kez tatlı yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeler hazırsa, kestaneli frambuazlı katmanlar için tarif detaylarına geçelim.

Kestaneli magnolia puding ve kestaneli soğuk pasta tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar için

Malzemeler

Zencefilli kek için

  • 2 adet yumurta
  • 150 g un
  • 80 ml zeytinyağı
  • 100 ml bal
  • 60 ml sıcak su
  • 3 g karbonat
  • 60 g esmer şeker
  • 3 g toz zencefil
  • 3 g toz karanfil
  • 3 g toz tarçın

Frambuaz jöle için

  • 350 g frambuaz
  • 50 g şeker
  • 10 g limon suyu
  • 20 g mısır nişastası
  • 1,5 adet yaprak jelatin

Kestane kreması için

  • 200 g kestane (Hafif pişmiş ve ayıklanmış)
  • 200 g krema
  • 245 g süt
  • 100 g şeker

Vanilyalı krema için

  • 250 g krema (Soğuk)
  • 5 g vanilya
  • 50 g pudra şekeri

Servis için

  • Çikolata (Rendelenmiş)
Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar

Nasıl Yapılır

  1. Kek malzemesini derin bir kaba alarak karıştırın ve bir mikser aracılığıyla 2-3 dakika çırpın.
  2. Yağladığınız 18 cm’lik kare bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Şeker ve nişastayı bir kasede karıştırın, jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.
  4. Frambuaz ve limon suyunu küçük bir tencereye koyarak ocağa alın. Ilık hale gelince şeker ve nişastayı ilave ederek karıştırmaya başlayın.
  5. Yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın ve suyunu sıktığınız jelatini ilave ederek karıştırın. Kekin üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin. 
  6. Kestane, şeker, krema ve 200 g sütü bir tencereye alarak orta ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle yaklaşık 25 dakika süreyle, macun kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alarak soğutun.
  7. Kalan sütü kestane püresine ilave edin ve blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  8. Pürenin bir miktarını ayırdıktan sonra frambuaz jöleli kekin üzerine yayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  9. Vanilyalı krema malzemelerini bir kaba alarak yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın ve kestane püresinin üzerine, kekinizin son katı olarak yayın. Buzlukta 3 saat süreyle bekletin.
  10. Kekinizi kalıptan çıkarın ve dilimleyin. Üzerini kestane püresi ve çikolata rendesiyle süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo