Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, fırınlama, közleme veya haşlama yöntemiyle pişirilir. Tatlı, çorba, pilav ve et yemeklerinde yer verilen bu besin, Asya ve Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Kestane, kalp ve kas sisteminin uyarılmasını ve organizmanın su dengesini sağlar. Mineral açısından zengin olan kestane güçlü bir demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve çinko kaynağıdır. Malzemeleriniz hazırsa, çayın yanına çok yakışan kestaneli muzlu kek tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Kestaneli Muzlu Kek Kaç Kaloridir?
Özel günlerde sunabileceğiniz farklı kek tarifleri mi arıyorsunuz? O halde ıslak kek veya havuçlu tarçınlı kek tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Kestaneli muzlu keki, ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.