Kakaolu Kek

Kakaolu Kek
18 Temmuz 2023

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kakaolu kek, misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir. Kolay bir şekilde hazırlanan kakaolu kek, yalnızca kek olarak tüketilmekle kalmaz, aynı zamanda pasta gibi farklı tariflerde de kullanılabilir. Hafifliği ile çok sevilen bu keki hazırlarken, püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Malzemeler hazırsa, kokusuyla iştahınızı kabartacak kakaolu kek tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Bol soslu ıslak kek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kakaolu Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı katıyağ (eritilmiş ve soğumuş)
  • 280 gr un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 5 gr vanilya 
Kakaolu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şeker rengi hafif beyaz olana dek 2-3 dakika çırpılır. 
  2. Süt, sıvıyağ ve katı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya bir kapta harmanlanır. 
  4. Elenerek kek karışımına ilave edilir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Çok çırpmamaya dikkat edilmelidir. 
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir.
  6. Tercihe göre soslanarak yenebilir, afiyet olsun. 
Servis Önerisi
  • Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kekin üzerine çikolatalı veya meyveli sos gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz. 
  • Kakaolu keki yuvarlak biçimde sunacaksanız, üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpmak kekin kabarmasına yardımcı olur. 
  • Kabartma tozunu 1 çay kaşığı limon suyuyla karıştırarak ekleyin.
  • Kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Kuru malzemeleri bir kapta harmanladıktan sonra eleyerek ekleyebilirsiniz. 
  • Kuru malzemeler ilave edildikten sonra keki fazla çırpmamaya özen gösterin. 
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın.
  • Yağlı kağıt kullanmayacaksanız, tepsiyi güzelce yağlayın ve hafifçe un serpiştirin.
  • Kek pişerken kapağını sık sık açmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo