Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek
03 Şubat 2021

Tam buğday unu, buğday taneciği içeren una verilen isimdir. Rafine buğday unu ise işlenmiş buğday taneciğinin bazı kısımlarını içermemektedir. Tam buğday ununda rafine buğday unundan daha çok vitamin ve mineral bulunur. Özellikle diyabet hastalarının tüketmesi önemle vurgulanan tam buğday unundan yapılan ekmek veya hamur işleri sağlıklı insanlar açısından da oldukça önemlidir. Yüksek besinsel lif değeri ve buğdayın tüm doğal minerallerini içerdiği için hazmı kolaydır. Sindirim sisteminden kaynaklanan rahatsızlıklara sebebiyet vermez. Enerji değeri düşüktür ve doygunluk hissi verir. Kilo almak istemeyenler için tercih sebebidir. B vitamini bakımından zengindir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı file badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış hurma
  • Yarım su bardağı kabuksuz Antep fıstığı
Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Doğranmış hurma ve fıstıkları ekleyip kaşıkla karıştırın.

Hamuru yağlanmış baton kek kalıbına aktarın ve üzerine file badem serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo