Croque Monsieur
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Kek kalıbını yağlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kabartma tozu ve unu harmanlayın. Yumuşatılmış tereyağı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Süt, vanilya, eritilmiş çikolata ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın. Toz badem ve rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip, üzerine çikolata sos döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik kabaklı kek tarifine de göz atabilirsiniz.
Çikolata sos için içi su dolu bir kabın üzerine yerleştireceğiniz diğer kaba çikolatayı alın ve eriyinceye kadar suyu kaynatın.
Teşekkür ederiz.