En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
İncir Tatlısı
Akçaabat Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum Tatlısı
Vişneli Lokum Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Castagnole
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Rus Çöreği
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Vişneli Lokum Tatlısı için
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Vişneli Lokum Tatlısı
Nasıl Yapılır
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz
vişneli lokum tarifi
ne göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Pratik Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Tatlı Tarifleri
20 Dakika
Lohusa Peltesi
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
20 Dakika
Ananaslı Limonata
Selinhdr
Diğer Tatlı Tarifleri
110 Dakika
Narlı Fıstıklı Lokum
Diğer Tatlı Tarifleri
25 Dakika
Bebek Badem Ezmesi
Diğer Tatlı Tarifleri
25 Dakika
Antep Fıstığı Ezmesi
Diğer Tatlı Tarifleri
120 Dakika
Fındıklı Akide
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.