Mantar Soslu Antrikot

Mantar Soslu Antrikot
17 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mantar Soslu Antrikot için

Malzemeler

  • 4 dilim dana antrikot
  • 8 kestane mantarı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantar Soslu Antrikot

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağının yarısını tavaya alıp eritin. Etleri tavaya ilave edin. Üzerlerine tereyağı sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  2. Soğanı ince doğrayın. Başka bir tavada kalan tereyağını eritin. Soğanı kavurun. İnce doğranmış mantarları ve küp doğranmış biberleri ilave edin. Tuzla tatlandırıp pişirin.
  3. Etlerin her iki tarafı pişince tavadan alın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantarlı sostan bolca aktarın. Karabiber serpip servis yapın.

İçeriğinde bol miktarda protein, fosfor, demir gibi mineraller barındıran kırmızı et yemekleri damak zevkinize hitap ediyorsa, domates soslu antrikot tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo