Ballı Karamel Şekerlemesi

Ballı Karamel Şekerlemesi
14 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ballı Karamel Şekerlemesi için

Malzemeler

  • 160 g bal
  • 200 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 180 g kaymak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
Ballı Karamel Şekerlemesi

Nasıl Yapılır

Bal ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Şeker kenarlarından şeffaflaşmaya başladığında altını kısın ve bir spatula yardımıyla karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve kaymağı eritip ballı şekere ilave edin. Tuz ve vanilyayı ekleyerek karışımı tatlandırıp, yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirip ocaktan alın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına yayın ve 1.5 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkartın ve kağıt havluya sararak fazla yağını çektirin. Ufak parçalara bölerek ya da tam donmadan önce burarak şekil verin. Bir süre daha buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo