Derin bir karıştırma kabına yoğurt,
tereyağı, sıvı yağ ve şekeri koyarak elinizle iyice karıştırın. İrmik ve
karbonatı ekleyerek karıştırmaya devam edin, unu katarak iyice yoğurun. Ele
yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru 25-30 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Baş
parmağınızla hamurun ortasına bastırarak derin bir çukur oluşturun. Bu
çukur kısma 1 tatlı kaşığı kadar ceviz içi doldurup kapatın ve tekrar
yuvarlayın, sonra da baş parmak şeklinde uzatın. Bir rendenin ufak gözünün
üzerinde bastırarak dış kısmının şekil almasını sağlayın. Hazırladığınız
tüm tatlıları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın.
Şerbeti için orta boy tencereye su ve
şekeri aktarın. Orta ısılı ateşte şerbet kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlar başlamaz limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha
kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak hurma hamurlarını
soğuk şerbetin içine atıp, birkaç dakika bekletip şerbetin iyice çekmesini
sağlayın. Sonra süzdürerek şerbetin içinden çıkarın. Bir servis tabağına
hurma tatlılarını dizin. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.