San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake
28 Mayıs 2021

Pratikliğiyle ayrı, lezzeti ile ayrı sevilen san sebastianı kolayca yapabilirsiniz.


Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
San Sebastian Cheesecake için

Malzemeler

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 4 yumurta (medium ise 4 large ise 3 yeterli olur)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket  krema
  • 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaseye labne ve şeker konularak mikserle iyice çırpılır.
  2. Çırpılan harca yumurtalar tek tek yedirilerek çırpılır.
  3. Un da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak sıvı krema eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  5. En son vanilya ilave edilip 15-20 saniye çırpılır ve mikser kapatılır.
  6. 20-23 cm'lik kelepçeli kalıbın  içine ve kenarlarına yağlı pişirme kağıdı yayılır ve sıvıyağ ile biraz yağlanır.
  7. Cheesecake harcı kalıba dikkatlice dökülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
  8. Pişen cheesecake fırında ağzı açık kalacak şekilde 30-35 dakika soğumaya bırakılır. Bu aşamada cheesecake biraz sönecektir, panik yapmayın.
  9. Cheesecake iyice soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan kenarları dikkatlice açılıp servis tabağına alınır.
  10. İsteğe göre çeşitli meyvelerle süslenip servise hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo