Raw İce Pasta

Raw İce Pasta
23 Ekim 2020

Öğr. Dyt. Özge UĞUR @thinktofit okuyucumuzdan pişmeyen serin mi serin mini lezzetleri sizlerle paylaşıyoruz. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan raw ice pasta, kayısı ve frambuaz ile tatlandırılır. Yapımında şeker kullanılmadığı için, kalori değeri düşüktür. Amerikan ve İngiliz mutfağında da yer verilen raw ice pasta, ortalama 25 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Peki, leziz raw ice pasta nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, raw ice pasta yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis krepli kat kat pasta ve özel günlerin favorisi olacak çilekli aşk pastasını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Raw İce Pasta için

Malzemeler

Alt taban için:

  • 6-7 adet kayısı  
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi  

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağından biraz az sade kefir  
  • 7-8 adet dondurulmuş frambuaz
Raw İce Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Alt taban için kullanacağınız kayısıları sıcak suda beklettikten sonra yulaf ezmesi ile blendırdan geçirin.
  2. Hazırladığınız kayısılı yulaf karışımını kaplara paylaştırın.
  3. Üzeri için frambuaz ve kefiri blendırdan geçirip ekleyin. (tadı ekşi gelirse 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz)
  4. Dondurucuda beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo