Elmalı Tart
06 Ekim 2020

Kıyır kıyır elmalı tart.

Alternatif olarak tam ölçülü elmalı tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Elmalı Tart için

Malzemeler

  • 125 Gr tereyağı
  • Bir yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı şeker 
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 3 su bardağı un 

İç malzemesi için;

  • 5 adet elma 
  • Yarım su bardağı şeker 
  • Bir tatlı kaşığı tarçın 
  • Üzeri için pudra şekeri
Elmalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, şeker, sıvı yağ, yumurta şeker bir kapta karıştırılır.
  2. Kontrollü olarak un, vanilya, kabartma tozu eklenip kulak memesi kıvamında yoğrulur. 
  3. Yoğrulan hamurun üçte biri dondurucuda diğer kısmı buzdolabında bekletilir. 
  4. Elmalar rendelenir; tavada şeker ile pişirilip tarçını eklenir soğumaya bırakılır. 
  5. Buzdolabındaki hamur tart kalıbına ince güzelce yayılır. Kenarları bir cm yukarı kaldırılır. 
  6. Elmalı harç hamuru üzerine yayılır.
  7. Üzerine dondurucudaki hamur rendelenir .
  8. 175 derecede 35 dakika pişirilir.
  9. Fırından sonra üzerine pudra şekeri dökülür. 
  10. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo