Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı
13 Şubat 2021

Karnabahar 🤍🤎 birçok halini yapmışımdır. Ama bu tarif tekrar ve tekrar yaparım, siz de denemelisiniz diyeceğim hali 🥰

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karnabahar Mantısı için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Biberli yağ
  • Nane
Karnabahar Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  2. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
  3. Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dk kadar üstü kapalı pişirilir.
  4. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  5. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  6. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  7. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo