Ramazan Pidesi
12 Aralık 2020

Puf puf kabaran pastane pidesini evlerinizde deneyin, fırından sıcak sıcak çıkmış, muhteşem kokusu ve dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olsun! 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ramazan Pidesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1. su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Aldığı kadar un 

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Su ve sütü bir kaba alın.
  2. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından yavaş yavaş un ve tuzunu ekleyin.
  4. 30 dakika üzeri örtülü şekilde mayalandırmaya bırakın. Hamuru ikiye bölerek her ikisini de merdane yardımıyla açın.
  5. Tepsilere alıp, bir kez daha mayalanmaya bırakın. (10 dakika)
  6. Kabaran hamurların üzeri için; Bir kasede 1 adet yumurta sarısına süt ve sıvı yağ ekleyin. Pide hamurlarının üzerine pay edin ve parmak uçlarınızla şekil verin.
  7. Susam ve çörek otu serptikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun👩🏼‍🍳
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo