Edirne mutfağının en özgün yemeklerinden biri olan ciğer tava, genellikle kuzu ciğeri ile hazırlanır. Soğan ve maydanoz, ciğerin daha lezzetli olmasını sağlar. Lokum gibi kızartılan ciğerler, baharat ve sosla buluşturulur. Çoğunlukla dışarıdan hazır olarak alınan ciğer tavanın yapımı ise oldukça basittir. Hazırlaması 10, pişirmesi ise 5 dakika olan ciğer tava, kalabalık sofralarında vazgeçilmezidir. Peki, nefis mi nefis Edirne tava ciğeri nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde ciğer tava yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak Arnavut ciğeri ve ev yapımı ciğer şiş tarifinini de deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Kızartmak için
Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Ciğer Tava Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.