Baykuş Kurabiye

Baykuş Kurabiye
26 Eylül 2024

Özellikle çocukların gönüllerine taht kuracak bu kurabiyeleri denemelisiniz. 😊

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Baykuş Kurabiye için

Malzemeler

  • 150gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket vanilin
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Badem
  • Damla çikolata
Baykuş Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle baykuşların gagalarını oluştururken kullanmak için bademleri uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
  2. Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilini uygun bir kaba alalım karıştıralım ardından unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açalım.
  4. Çay bardağı ile daireler keselim bu dairelerin kenarından yine çay bardağı ile birer parça keserek baykuş kafası şekli oluşturalım.
  5. Hamurdan küçük parçalar koparalım (fındık kadar olması yeterli) göz şekli yapmak için yuvarlayalım ve bademler ile birlikte hamurların üzerine yerleştirelim.
  6. Damla çikolata ile göz bebeklerini yapalım ve son olarak çatal yardımı ile alt kısımlarına hafif çizgiler oluşturarak baykuş görüntüsü elde edelim.
  7. Hafif yağladığımız tepsiye dizelim dilerseniz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk kadar pişirelim süre sonunda fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  9. NOT📍📍 Su bardağı ölçüsü 200 ml
  10. 📍📍Çay bardağı ölçüsü 125 ml
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo