Öncelikle baykuşların gagalarını oluştururken kullanmak için bademleri uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilini uygun bir kaba alalım karıştıralım ardından unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açalım.
Çay bardağı ile daireler keselim bu dairelerin kenarından yine çay bardağı ile birer parça keserek baykuş kafası şekli oluşturalım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım (fındık kadar olması yeterli) göz şekli yapmak için yuvarlayalım ve bademler ile birlikte hamurların üzerine yerleştirelim.
Damla çikolata ile göz bebeklerini yapalım ve son olarak çatal yardımı ile alt kısımlarına hafif çizgiler oluşturarak baykuş görüntüsü elde edelim.
Hafif yağladığımız tepsiye dizelim dilerseniz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk kadar pişirelim süre sonunda fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Teşekkür ederiz.