Fırında Patlican Kebabı

Fırında Patlican Kebabı
19 Nisan 2021

Patlıcanları pişirmeden önce mutlaka 10-12 dakikada kadar tuzlu suda bekletin. Böylece sebzenin acısını almış olursunuz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fırında Patlican Kebabı için

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet domates

Köfte İçin:

  • 1 kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı bayat ekmek içi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kimyon

Yemeğin Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet sivri biber
Fırında Patlican Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. İçerisine ince kıymış olduğunuz maydanoz ve soğanları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ilave ederek yoğurun.
  2. İstediğiniz şekli verdiğiniz köftelerinizi iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlar ile birleştirerek sırası ile fırına koyacağınız tepsinize dizin.
  3. Yemeğin sosu için tüm malzemeleri karıştırarak üzerine gezdirin.
  4. Geride kalan domates ve biberleri de orta büyüklükte kestikten sonra gelişi güzel ilave ettikten sonra 190 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo