Elbasan Tava
20 Mart 2023

Kuzu eti ve yoğurtlu sosu ile nefis bir lezzet, üstelik çok da pratik. Herkesin kolaylıkla yapabileceği Elbasan tava beğeni ve yorumlarınızı bekliyor🤗 (Tarifteki miktarlar ile üç porsiyon hazırladım. Siz kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz.)

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elbasan Tava için

Malzemeler

  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Yoğurt sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Elbasan Tava

Nasıl Yapılır

  1. Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
  3. Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  4. Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo