Çoban Böreği (Cottage Pie)

Çoban Böreği (Cottage Pie)
14 Şubat 2021

İrlanda mutfağında Cottage pie denilen, bizim mutfakta adı çoban böreği olan bu güzel yemeği mutlaka denemelisiniz. Pratik lezzetli tarifler içinde yerini almalı.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çoban Böreği (Cottage Pie) için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 adet kapya biber (isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • 4 adet patates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
Çoban Böreği (Cottage Pie)

Nasıl Yapılır

  1. Havuç, yeşil ve kapya biber küçük küçük doğranır. Bezelyeler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Havuç ve soğan tencereye alınır ve sotelenir. Kıyma, sarımsak eklenir ve tencerede kavrulur.
  3. Mısır, bezelye, yeşil ve kapya biberler eklenir. Salça, tuz ve baharatlar ilave edilir. Sulu olmayacak şekilde pişmesini sağlayacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  4. Patatesler iyice haşlanır. Püre haline getirilen patateslere kaşar peyniri, süt, tuz ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
  5. Pişirme kabına kıymalı karışım yayılır. Patates püresi karışımın üstünü kaplayacak şekilde yayılır. 200 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
  6. Kıymalı karışım sulu olmamalıdır hatta mümkünse su koyulmamalıdır.
  7. Patates püresinde kaşar peyniri az olmamalıdır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo