Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk Haşlama Yemeği
30 Temmuz 2024

Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Yüksek oranda protein içeren tavuk haşlama yemeğini, havuç, patates ve biber ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca haşlama suyunu daha sonra çorba ve pilavlara da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak kırmızı et ile hazırlanan kuzu haşlama tarifine de göz atabilirsiniz.

Tavuk haşlamayı, domates çorbası, narlı buğday salatası ve tel şehriyeli pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuk Haşlama Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı 
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-8 su bardağı su
Tavuk Haşlama Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Tavuğu iyice yıkayıp temizleyin, fazla yağı ve derileri varsa temizleyin.
  2. Soğan, havuç ve Kereviz saplarını soyun ve büyük parçalar halinde doğrayın.
  3. Sarımsakları soyup bütün bırakın.
  4. Büyük bir tencereye tavuğu yerleştirin ve soğan, havuç, kereviz sapı ve sarımsakları tencereye ekleyin.
  5. Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını da ekleyin.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45-60 dakika pişirin.
  8. Tavuk haşlandıktan sonra tavuğu tencereden çıkarın ve bir tabak üzerine alın. Tavuk etini kemiklerinden ayırın ve parçalayın.
  9. Haşlama suyunu süzerek, bir kenara alın
  10. Tavuk etini ve sebzeleri servis tabağına alın.
  11. Tavuk haşlama yemeği servise hazır. Üzerine ince doğranmış taze yeşillikler veya maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Servis Önerisi
  • Tavuk Haşlama'nın yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı sunarak yemeği daha doyurucu ve besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Taze yeşillikler, domates, salatalık, biber ve limon suyu ile hazırlanan mevsim salatası ile servis edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı enginar, kabak veya patlıcan gibi sebzeler, haşlama ile yemeğin yanında sağlıklı bir alternatif sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tavuk haşlama yapmadan önce tavukları blanch işlemi yapılmadır. Blanch işlemi: kaynamış olan suya sokup ardından soğuk suya alma işlemidir. 
  • Patatesleri ve havuçları pişme sırasına göre atmalısınız. 
  • Haşlama suyuna atacağınız sebzeleri tavuklar bir müddet haşlandıktan sonra atmalısınız. Böylece sebzeleriniz dağılmamış olacaktır. 
  • Haşlama içerisine bir adet limon sıkarsanız haşlamanız daha da lezzetli hale  gelecektir.
  • Haşlama suyunu süzerek, bir kenara alın. İsterseniz, bu suyu çorba olarak da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo