Soslu Havuç

Soslu Havuç
19 Şubat 2024

Havuçla yapabileceğiniz farklı lezzetler arıyorsanız, havuçlu tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soslu Havuç için

Malzemeler

  • 5 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
Soslu Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.
  3. Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin.
  4. İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo