Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye

Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye
30 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye için

Malzemeler

Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için:

  • 1 kg taze çalı fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 arpacık soğanı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye

Nasıl Yapılır

Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için, öncelikle fasulyelerin saplarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir tencerede su kaynatıp içine sirke ilave edin ve fasulyeleri bu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp soğuk su dolu bir kasenin içine aktarın.$0$0Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyerek 3 dakika soteleyin. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. 1 dakika daha pişirdikten sonra tabağa aktarın. 

Dilerseniz, hafif ve pratik zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo