Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska
05 Aralık 2023

Kapuska lahana ile hazırlanan, kış aylarının sevilen lezzetlerinden biridir. Sizler için pastırmalı kapuska nasıl yapılır anlattık. İşte, sofralarınıza çok yakışacak, lezzetli, pastırmalı kapuska yemeği:

Nefis kapuska yemeği tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska için

Malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 1 çaybardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr çemensiz pastırma
Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska

Nasıl Yapılır

  1. Lahanayı ortadan ikiye kesip incecik şeritler şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. Pastırmaları iri dilimlere kesin.
  2. Tereyağını tencerede eritip soğan ve eti soteleyin. İki çorba kaşığı suda ezilmiş salçayı ve lahanayı ilave edip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  3. Üzerine suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pirinç, mercimek ve tuzu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp pastırmaları ilave edin. 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo