Kapuska Yemeği

Kapuska Yemeği
30 Nisan 2024

Lahana ile hazırlanan kapuska, Rus ve Slav kökenli bir yemektir. Genellikle et ile birlikte hazırlanır. Bazı yörelerde pirinç, bulgur, nohut gibi bakliyatlar ekleyerek zenginleştirilir. İçerisinde kullanılan çiğ lahana sayesinde, sindirimi kolaylaştıran bir yemektir. A, C ve K vitamini barındırdığı için, mide yanmasına da iyi gelir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis kapuska yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kapuska Yemeği Kaç Kalori?

  • Kapuska yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Bir porsiyon, 8 yemek kaşığına denktir. Besin değerleri zengin olan bu tarifi, diyet listenize de ekleyebilirsiniz. 

Düşük kalorili ve lezzetli sebze yemeklerine buradan göz atabilirsiniz. Ana yemeklerin yanında sunulan beyaz lahana salatası tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın. Dilerseniz, lahananın faydaları ve özellikleri yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kapuska Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 adet orta boy lahana
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kapuska Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy lahanaları sudan geçirin ve ardından ince ince doğrayın.
  2. Bu esnada soğanı da doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
  3. Tencereye ilk olarak tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. tereyağı erimeye başladığında içerisine doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Daha sonra bir kaşık domates salçasını da soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Karışımın içerisine doğradığınız lahanaları ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  6. Tencerenin içindeki su azaldığında ve lahanalar yumuşamaya başladığında üzerine bir bardak daha sıcak su ekleyin. 
  7. Ardından tuz, karabiber ve toz biberi ekleyip kapağını kapatın. Lahanalar suyunu çekinceye kadar pişirebilirsiniz.
  8. Pişirme işleminin ardından yoğurt ve toz biber ile karıştırıp sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kapuska yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.
  • Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın.
  • Kıymalı kapuska yemeği yapmak için, lahanaları pişirmeden önce orta yağlı kıymayı soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra lahanaları ekleyerek pişirebilirsiniz.
  • Kapuskanın hızlı pişmesini sağlamak için, mutlaka sıcak su kullanın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo