Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek
16 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Limonlu Haşhaşlı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Limonlu Haşhaşlı Kek

Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kabaran karışıma tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya esansını ekleyin. Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumu ve unu ilave edin. Son olarak kabartma tozunu da ilave edip kekinizi yağlı kağıt serili fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mutfakların klasikleriden diyebileceğimiz bu kek hafif tatlılardan hoşlananların favorileri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo