Kabak Bayıldı

Kabak Bayıldı
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabak Bayıldı için

Malzemeler

  • 4 kabak
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Kabak Bayıldı

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları ikiye kesip içlerini çıkarın. İçini hazırlayıncaya kadar çukur bir kapta süt içerisinde bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğan, domates, sarımsaklar, tuz ve toz şekeri bir tencereye alıp harmanlayın.
  3. Kabakların içlerine karışımdan paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp servis yapın.

Patlıcanla hazırlanan klasik imam bayıldı tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo