Kuzu Haşlama

Kuzu Haşlama
12 Aralık 2022

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Protein bakımından zengin olan bu besin, lif kaynağı olarak da bilinir. Kas ve kemik gelişimini sağladığı için, çocuklara ve sporculara önerilen besinler arasındadır. Haşlama, ızgara veya kızartma tekniğiyle pişirilir. Diyet listelerinde de yer verilen kuzu eti, ayda bir kez tüketildiğinde sinir sistemini güçlendirir. Kuzu haşlama nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kuzu haşlama tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Haşlama Kaç Kaloridir?

  • Ev yapımı kuzu haşlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de besin değeri yüksek olan tarifler arıyorsanız; pratik bir şekilde hazırlanan ve sebzelerle harmanlanan dana haşlama tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kuzu Haşlama için

Malzemeler

  • 4 parça kuzu incik
  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • Kıvırcık maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Kabuklarını temizlediğiniz havuçları ilave edip kavurun. Un ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Kavurduğunuz malzemeyi ete ilave edin. Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kuzu haşlamayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kuzu etini pişirirken fazladan su ilave edilmemelidir.
  • Eti pişirirken kemiklerinden ayrılana kadar bekleyin. Bu sayede daha kolay parçalayabilirsiniz.
  • Haşlama işlemi sırasında tencerede oluşan köpükleri delikli bir süzgeç ile alın. Böylece etiniz berrak su ile haşlanacaktır.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, sevdiğiniz baharatları pişirme işleminin sonlarına doğru ekleyin.
  • Kuzu etini haşladıktan sonra, suyunu cam bir kavanoza dökün. Et suyunu makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo