Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin. Karhabaharı kıyın. Kereviz, havuç, karnabahar ve pırasayı tereyağında kavurun.
Dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sebzeleri fazla ezmeden patates püresiyle karıştırın.
Yumurta sarıları, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Köfte harcından avuç büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
Köfteleri yumurta akı ve galeta ununa buluyap ısıtılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
Sos için közlenmiş biberleri mutfak robotunda püre halinde ezin. Bir tavaya alıp zeytinyağı ve maydanozu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Köfteleri yanında sosla birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.