Dıvıl

Dıvıl
01 Nisan 2023

Nevşehir yöresi ile özdeşleşen dıvıl, patates ile hazırlanan bir köfte çeşididir. Dıvıl yapımında un, bulgur ve patates kullanılır. Hazırlanan köftelere yuvarlak şekil verilir ve kızgın yağda kızartılır. Patates köftesi ile farklı, dıvıl  yapımında bulgur kullanılmasıdır. Atıştırmalık olarak sunulabilir. Listedekiler hazırsa, yemeklerin yanına çok yakışan dıvıl nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak Ürgüp köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Dıvıl için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı
Dıvıl

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve geniş bir tencerede haşlayın.
  2. Bulguru çukur bir kaba koyun. Üzerine o1 su bardağı sıcak su ekleyin ve üstünü kapatın.
  3. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin ve püre kıvamına getirin.
  4. Ardından patatesleri bulgurun üzerine ekleyin.
  5. Bulgura un, yumurta ve tuzu da ekledikten sonra, elinizle yoğurun.
  6. Avuç içinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  7. Avuç içinizde yuvarlayarak top şekline getirin.
  8. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartın.

Dıvıl Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Patatesleri haşladıktan sonra da soyabilirsiniz.
  2. Patatesleri kolayca soymak için suyunu süzün ve soğuk suda 1-2 dakika bekletin.
  3. Köfteleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo