Nefis bir yaz yemeği ile karşınızdayız :) Patlıcan, kabak ve kapya biber ile hazırlanan karışık sebzeli köfte tarifini, defterinize eklemeyi unutmayın.
Köftesi için bir karıştırma kabının içerisine tüm malzemeyi alarak iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alın ve elips şeklinde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın.
Sebzelerinizi uzunlamasına olacak şekilde ince dilimleyin. Tost makinenizin içerisine sebzelerinizi dizip üzerine ayçiçek yağı sürün ve yumuşayana kadar arkalı önlü pişirin.
Pişirdiğiniz sebzelerinizi bir tabağa çıkartın ve üzerlerine bir kapak kapatarak yumuşak kalmasını sağlayın. Dilerseniz sebzeleri kızartabilirsiniz.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın. Isınan tavanızın içerisine hazırladığınız köfteleri alın ve her yeri renk alana kadar pişirip bir tabağa alın.
Hazırladığınız sebzelerin kendinize doğru olan kısmına pişirdiğiniz köfteyi yerleştirin ve rulo olacak şekilde sarın. Köfteleri yuvarlak cam fırın kabınıza dışardan başlayarak patlıcan, kabak ve biber olacak şekilde dizin.
Bir karıştırma kabında domates salçası, biber salçası, su ve ayçiçek yağını karıştırın.
Hazırladığınız salçalı sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35 – 40 dakika pişirin.
Teşekkür ederiz.