Bezelyeli Sulu Köfte

Bezelyeli Sulu Köfte
12 Şubat 2023

Sahrap Soysal’dan öğle ve akşam yemekleriniz için hem sebze, hem de et yeme ihtiyacınızı karşılayacak bezelyeli sulu köfte tarifi ile karşınızdayız. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bezelyeli Sulu Köfte için

Malzemeler

  • 2 su bardağı taze bezelye
  • 1 adet iri boy havuç (Tavla zarı doğranmış)
  • 1 adet iri boy patates (Tavla zarı doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 7-8 su bardağı su (Sıcak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Köfte harcı için

  • 500 g dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Bezelyeli Sulu Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için; kıyma, bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve bir tepsiye alın.
  2. Zeytinyağını büyük boy bir tencereye alın ve soğanı ekleyerek orta ateşte kavurun.
  3. Bezelyeyi katın ve rengi biraz dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Havuç ve salçayı ilave ederek karıştırın ve domates rendesini ekleyin.
  4. Sıcak su, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra ara sıra karıştırarak pişirin.
  5. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca köfteleri içine aktarın ve karıştırın. Son olarak patatesi de ekleyin ve orta ateşte bezelye ve havuç yumuşayıncaya dek pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo