Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi

Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi
14 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi için

Malzemeler

  • 2 demet taze deniz börülcesi (Temizlenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates (Tercihen ev yapımı konserve)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi

Nasıl Yapılır

  1. Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salçasını, tarçın çubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  2. Önceden haşladığınız nohutları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
  3. Deniz börülcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, iç dallarını temizleyin. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden önce yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo