Tahin Soslu Havuç

Tahin Soslu Havuç
22 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Tahin Soslu Havuç için

Malzemeler

  • 500-600 g havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş tuz, karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 dal dereotu

Tahin sos için

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Tahin Soslu Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuğunu kazıyın. Yıkayıp süzdükten sonra sıvı yağla birlikte, orta-kısık ateşte, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
  2. Tahin sos için tahini, havanda ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu çatalla çırpın. Havucu tavanın içinden almadan önce taze çekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız tahin sosu dökün. Rendelenmiş limon kabuğunu ve ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo