Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi

Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi için

Malzemeler

  • 300 g bakla (Haşlanmış)
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2-3 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 4-5 sap kuşkonmaz
  • Mikro filizler

Sosu için

  • 10 dal nane
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi  
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi

Nasıl Yapılır

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
  1. Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
  2. Kuşkonmazların gövde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen çıkarıp soğuk suya atın. Süzgece alıp fazla suyunu süzdürün.
  3. Sosu için tüm malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel süzgeçten süzün.
  4. Servis tabağına sırasıyla önce bakla püresini, sonra kuşkonmazları koyun. Üzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.

    Pratik ekmek üzeri patatesli bakla püresi tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo