Ana vatanı Akdeniz kıyıları olarak bilinen karalahana, ülkemizde sık sık tüketilir. Özellikle çorba ve sarma yapımında kullanılan bu besin; içeriğinde demir, magnezyum, kükürt, kalsiyum gibi mineraller barındırır. Kükürt içeriği sayesinde egzama, sedef gibi cilt hastalıklarında iyileşme sürecine fayda sağlayan karaahana, akne tedavisine destek oluyor, akne oluşumunu engelliyor. Malzemeleriniz hazırsa, lezzeti ile her zevke hitap eden kaburgalı ve sumaklı karalahana sarması tarifine başlayabiliriz.
Sosu için
Kaburgalı ve Sumaklı Karalahana Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?
Kuzu etiyle hazırlanan kaburgalı ve sumaklı karalahana sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Kas gelişimi destekleyen ve kemik hastalıklarına iyi gelen bu tarife, diyet listelerinde yer verebilirsiniz. Alternatif versiyonu olan pirzolalı karalahana sarmasını da notlarınız arasına ekleyin.
Özel günlerde veya kalabalık sofralarda sunabileceğiniz hafif et yemekleri mi arıyorsunuz? Mis gibi kokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak nefis kuzu incik tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.