Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu için
Malzemeler
1 kg taze ısırgan otu
1 kilo patates
100 gram manda kaymağı
150 gram manda tereyağı
200 cc süt
1/2 soğan
1 kangal sucuk
200 gram kuyrukyağı
Tuz, karabiber
Tatlı Malzemesi
Manda yoğurdu, manda kaymağı
Böğürtlen
1 çorba kaşığı şeker
1 poşet vanilya şekeri
Taze nane
Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın. Bir kaba alarak ezmeye başlayın. Tereyağını bir kapta erittikten sonra üstüne süt ekleyin, kaynatın ve ezdiğiniz patatesleri ekleyerek karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Isırganları yaprakların altından tutarak saplarından ayırın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi manda tereyağı ve kuyrukyağı ile soteleyin. Üstüne, ısırgan otlarını ekleyerek kavurun. Ardından patatesleri ekleyerek karıştırın.
Ortadan kestiğiniz sucukları tavada pişirin. Servis tabağına aldığınız ısırgan otlu patatesin yanına dizin. Manda kaymağıyla birlikte servis yapın.
Tatlı: Manda yoğurdunu ve kaymağını çırpın. 5 büyük kaşığı bir kaba koyun. Vanilya, şeker ve böğürtleni ekleyerek karıştırın. Üstüne biraz nane ve birkaç büyük böğürtlenle süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.