Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu

Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu için

Malzemeler

  • 1 kg taze ısırgan otu
  • 1 kilo patates
  • 100 gram manda kaymağı
  • 150 gram manda tereyağı
  • 200 cc süt
  • 1/2 soğan
  • 1 kangal sucuk
  • 200 gram kuyrukyağı
  • Tuz, karabiber

Tatlı Malzemesi

  • Manda yoğurdu, manda kaymağı
  • Böğürtlen
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • Taze nane
Isırgan Otlu Sucuk Ve Böğürtlenli Manda Yoğurdu

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın. Bir kaba alarak ezmeye başlayın. Tereyağını bir kapta erittikten sonra üstüne süt ekleyin, kaynatın ve ezdiğiniz patatesleri ekleyerek karıştırın.
  2. Tuz ve karabiberi ekleyin. Isırganları yaprakların altından tutarak saplarından ayırın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi manda tereyağı ve kuyrukyağı ile soteleyin. Üstüne, ısırgan otlarını ekleyerek kavurun. Ardından patatesleri ekleyerek karıştırın.
  3. Ortadan kestiğiniz sucukları tavada pişirin. Servis tabağına aldığınız ısırgan otlu patatesin yanına dizin. Manda kaymağıyla birlikte servis yapın.

    Tatlı: Manda yoğurdunu ve kaymağını çırpın. 5 büyük kaşığı bir kaba koyun. Vanilya, şeker ve böğürtleni ekleyerek karıştırın. Üstüne biraz nane ve birkaç büyük böğürtlenle süsleyerek servis edin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo