Harşıl

Harşıl
18 Nisan 2024

Sahrap Soysal’dan Harşıl, Eskişehir mutfağına ait yoğurtlu ıspanak boranisi tarifini sizlere sunuyoruz. Ispanaklı Çerkez boranisi olarak da bilinen bu yemek, ıspanak, zeytinyağı, yumurta ve yoğurt eşliğinde hazırlanır. Malzemeler hazırsa, harşıl yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kabak borani ve ıspanak borani tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Harşıl için

Malzemeler

  • 1 demet ıspanak (Yaklaşık 350 g, ayıklanmış ve ince doğranmış)
  • 1 adet orta boy kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 5 adet taze yeşil soğan (İnce doğranmış)
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 4 su bardağı süzme yoğurt (Sarımsaklı)
  • 2 adet yumurta (Katı haşlanmış ve rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ceviz içi (İnce çekilmiş)
Harşıl

Nasıl Yapılır

  1. Kuru soğanı ve zeytinyağını geniş bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun.
  2. Ocağın altını iyice açın ve ıspanağı ekleyin. Ispanağı yüksek ateşte karıştırarak 6-7 dakika kavurun ve unu ilave edin.
  3. Un, aynı zamanda sulanan ıspanağın suyunu da alacaktır. Tuz, şeker ve biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin.
  4. Son olarak taze soğanı ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
  5. Ispanak ılık hale gelince sarımsaklı yoğurtla karıştırarak geniş bir servis tabağına alın. Üzerine katı pişmiş yumurtaları rendeleyin ve ceviz içi serpiştirerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo