Enginar Çullaması

Enginar Çullaması
01 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginar Çullaması için

Malzemeler

  •  4 enginar
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 1 dal taze kişniş

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Servis için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Enginar Çullaması

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları rendenin iri tarafıyla rendeleyip derin bir kaseye aktarın. Taze kişnişi de çok ince kıyıp harmanlayın. Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, tuzu ve baharatı çırpın.
  2. Rendelediğiniz enginarların üzerine ilave edip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan kaşık yardımı ile alarak kızgın yağda kızartın.
  3. Süzme yoğurdu ve naneyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına kızarttığınız enginarları yerleştirin. Üzerine naneli yoğurt gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak düşük kalorisi ve lezzetiyle çok beğenilen zeytinyağlı enginar tarifine de göz atın. Mutfağınızda farklı kültürlere yer vermek istiyorsanız, Girit usulü çullama tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo